vrouwelijke ondernemers

Nederlandse economie kan vrouwelijke ondernemers juist nu hard gebruiken vanwege hun ‘vernieuwende ideeën en creativiteit’.

Afgelopen dinsdag was de aftrap van het ‘WE keep on growing’-programma in Amsterdam. WE staat voor Women Entrepreneurship.
“Vrouwelijke ondernemers zijn ambitieus, maar minder winstgevend dan hun mannelijke collega’s. Dat kan beter, vrouwelijke ondernemers hebben alles in huis om het verschil te maken”!

business_corporate_entrepreneurship_vrouwelijke_ondernemers

Ambitie

Nederland telt bijna 350.000 vrouwelijke ondernemers, waarvan meer dan de helft de ambitie heeft om te groeien. Daar staat tegenover dat vrouwelijke ondernemers relatief weinig mensen in dienst hebben en weinig winst maken.
In het ‘WE keep on growing’-programma zetten ervaren vrouwelijke ondernemers zich twee jaar lang op vrijwillige basis in voor startende collega's.
Het ministerie stelt 50.000 euro ter beschikking voor WE keep on growing. “Ondernemerschap levert banen en inkomsten op voor Nederland. Groeiambities van ondernemers vormen de basis van de economische groei”!

De juiste coaching van ondernemers blijft erg belangrijk!